مهمترین کاری که باید برای افزایش پوشش دهی ارتباط بی سیم انجام داد، نصب یک آنتن External ( خارجی یا جداگانه ) با بهرهٔ (Gain) خوب و ویژگیهای هدایت سیگنال به یک یا چند جهت است. ارتباط بی سیم یک تشعشع رادیویی است که برای ارتباط استفاده میشود.
از نظر میزان پخش امواج، میتوانید بی سیم را مانند یک «سیستم بلندگو» تصور کنید؛ هرچه آنتن بزرگتر ( دارای بهره بیشتری باشد ) باشد، امواج رادیویی نیز به فاصلهٔ دورتری ارسال میشوند.
آنتن های جهت دار (Directional)
آنتن های جهت دار برای سیستمهای نقطه به نقطه (point-to-point) و در بعضی مواقع برای سیستمهای چندنقطه ای (multi-point) به کار میروند. اگر سعی دارید از یک نقطه به نقطهٔ دیگر راه یابید، پیشنهاد ما آنتن جهت دار است. انواع آنتن های جهت دار عبارتند از: پنل (panel), یاگی (Yagi)، بک فایر (backfire)، و نوع دیش (dish).
آنتن های همه جهته (Omni-Directional)
این نوع آنتن همان آنتن پایهٔ متداولی است که برای ارسال سیگنال از یک نقطه به چند نقطه به کار میرود. از آنتن همه جهته میتوانید حتی در ماشین خود نیز استفاده کنید. این آنتن میتواند به عنوان آنتن اصلی برای توزیع سیگنال به کامپیوتر ها و سایر تجهیزات (مانند پرینتر وایرلس،PDAها و ...) استفاده شود.
برای راه اندازی یک سیستم نقطه به نقطه، میتوانید از دو آنتن همه جهته استفاده کنیم. اما حقیقت این است که وقتی هدف ما ارسال سیگنال از نقطهٔ A به نقطهٔ B است، دلیلی ندارد از آنتن هایی استفاده کنیم که سیگنال ها را به همهٔ جهات توزیع میکنند. برای این کار استفاده از آنتن جهت دار گزینهٔ بهتریست. انواع آنتن های همه جهته عبارتند از: همه جهتهٔ عمودی (Vertical Omni)، دام سقفی (Ceiling Dome)، رومیزی های کوچک (Small Desktop)، عمودی های سیار (Mobile Vertical) و Rubber Duck.
نقطه به نقطه (Point-to-Point)
سیستمهای نقطه به نقطه معمولاً شامل دو نقطهٔ وایرلس متفاوت، یا اتصال وایرلس از یک ساختمان به ساختمان دیگر میشوند. اما هر قانونی، استثنایی هم دارد: یک مسافت طولانی را در نظر بگیرید؛ فرض کنید در یک سر آن، اکسس پوینتی وجود دارد و ادمین سیستم قصد دارد اتصال را با چندین کاربر که در سر دیگر حضور دارند، به اشتراک گذارد. در این صورت با وجود استفاده از آنتن جهت دار، به یک سیستم یک نقطه-به-چند نقطهای (a point to Multi-Point system) مجهز خواهید بود.
یک نقطه-به-چند نقطه (Point-to-Multi point)
برای اشتراک گذاری شبکهٔ محلی وایرلس (WLAN)، یا تجهیز یک خانه به سیستم وایرلس پرسرعت، از سیستمهای یک نقطه-به-چند نقطه استفاده میشود. این نوع آنتن ها برای اکسس پوینت وایرلس هایی نظیر آنچه در کافی شاپ ها، فرودگاه ها و … دیده میشود نیز مورد استفاده قرار میگیرند. مکان هایی از این دست که به چنین تجهیزاتی مجهزند، سفری لذت بخش را برای مسافری که دائماً با یک لپ تاپ در آمدوشد است، فراهم میکنند.
برد
برد سیگنال به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد؛ سه مورد از مهمترین فاکتورها عبارتند از:
- توان خروجی رادیویی
- قدرت دریافتی گیرنده که سیگنال به آنها ارسال میشود.
- ساختمانها، دیوارها یا درختانی که راه سیگنال را سد میکنند.
از آنجا که فاکتورهای بسیاری متوسط برد سیستم را تعیین میکنند، امکان بررسی تمامی آنها در این مقالهٔ کوتاه وجود نخواهد داشت. اما اگر بخواهیم در یک جمله شما را برای خرید آنتن راهنمایی کنیم باید بگوییم آنتنی را خریداری کنید که دارای کارایی مفرط است. دلیل ما: از آنجا که توان خروجی بسیار کم است، باید تا آنجا که میشود بهره (gain) به دست آورد. . آنتن، سیگنال را تقویت کرده و آن را تا حد ممکن قدرتمند میسازد.
چگونه آنتن وایرلس مناسب نیازمان را تهیه کنیم؟
این یکی از متداول ترین سؤالات است. خرید یک آنتن وایرلس، بسته به نوع نیاز کاربر، میتواند بسیار ساده یا بسیار پیچیده شود. این انتخاب کاملاً به قدرت سیگنال، و میزان نویز و سیستم وایرلس شما بستگی دارد. درواقع هر چه قدرت سیگنال بیشتر و نویز کمتر باشد، سیستم رادیویی دریافت بهتری خواهد داشت.
وایرلس کاربریهای متنوعی دارد، در خانه، شرکت، مجامع عمومی و … .
خانه
آنتن های خانگی معمولاً به راحتی خریداری میشوند و برای نصب، به کمترین میزان انرژی نیاز دارند. بیشتر مواقع تنها به یک آنتن روی کامپیوتر ریموت (remote) نیاز است. پیشنهاد ما نصب هر آنتن خارجی روی کامپیوتر ریموت است. چرا که اگر آنتن را بر روتر نصب کنید و بعد از آن برای تنظیمات امنیتی نیز اقدامی نکنید، سیستم شما در مقابل هکرها آسیب پذیر خواهد بود.
اگر خانه ای بسیار بزرگ یا چندطبقه دارید، احتمالاً مجبور خواهید بود بر روی هر کامپیوتر آنتن مجزایی نصب کنید تا بتوانید برد یا پهنای باند مورد نیازتان را تأمین کنید؛ چرا که سیگنال با عبور از هر دیوار مقداری از قدرت خود را از دست میدهد. پیشنهاد ما برای دسترسی به قدرتمندترین سیگنال ها، نصب آنتن دام سقفی 5dB، یا آنتن های وایرلس رومیزی بر روی همهٔ کامپیوترهای ریموت است. بهتر است کار را با نصب آنتن بر یک کامپیوتر ریموت شروع کنید و قدرت و برد آن را امتحان کنید.
شرکت
اگر قصد دارید داخل شرکت خود سیستم شبکه ای راه اندازی کنید، و نمیخواهید تمام ساختمان را پر از کابل کنید، اول از همه، یک دستگاه رادیویی خوب خریداری کنید. سپس یک آنتن دام سقفی، رومیزی، یا Wibberduck را برای پخش و رساندن سیگنال به روتر شرکت نصب کنید. کار به همین سادگیست؛ البته گاهی که یک شرکت دارای دو ساختمان مجزا میشود یا در مواردی که ساختمان شرکت بسیار بزرگ یا چندطبقه است، این فرآیند کمی پیچیده میشود.
آنتن های یاگی (Yagi)
این آنتن اختراع دو فرد ژاپنی به نام های یاگی و اودا بود؛ به همین دلیل، گاهی از این آنتن با نام یاگی-اودا نیز یاد میشود. این آنتن ها در اصل برای امواج رادیویی طراحی شده بودند؛ اما امروز برای سیستمهای وایرلس 802.11 نیز به کار میروند. آنتن های یاگی از نوع جهت دار هستند و برای استفادهٔ نقطه به نقطه یا گسترش برد یک سیستم یک نقطه-به-چند نقطه کاربرد دارند.
اگر قصد دارید سیستم خود را در فضای خارجی نصب کنید، پیشنهاد ما قویاً آنتن یاگی مقاوم در برابر شرایط مختلف آب و هوایی خواهد بود. این آنتن قدرت سیگنال بسیار خوبی دارد و در محیط های بدون مانع میتواند تا کیلومترها را پوشش دهد.
آنتن بک فایر (Backfire)
آنتن بک فایر یک آنتن کوچک جهت دار با بهره ای بسیار خوب است. این آنتن شبیه به آنتن دیش پارابولیک (parabolic dish) است، اما با بهرهٔ کمتر. آنتن های بک فایر نیز پیشنهاد ما برای سیستمهای نقطه به نقطه یا یک نقطه-به-چند نقطه است؛ زیرا این آنتن ها دارای بهره ای عالی و noise figureهای خوبی هستند.
آنتن های پارابولیک یا دیش
قدرت اصلی در اینجاست! آنتن های پارابولیک دیش، بهره ای بسیار عالی دارند اما اتصال به آنها کمی سخت است. با افزایش بهرهٔ آنتن، الگوی تشعشعی و زاویه پوشش آن کاهش پیدا میکند، تا جایی که روزنهٔ بسیار کوچکی برای هدف قرار دادن دیش باقی میماند و این، کار را سخت میکند. آنتن های دیش معمولاً برای سیستم نقطه به نقطه با فاصلهٔ زیاد به کار میروند. آنتن دیش پارابولیک با متمرکز ساختن قدرت بر نقطهای مرکزی و ارسال سیگنال رادیویی به یک نقطه بخصوص کار میکند. این آنتن ها به شدت متمرکز هستند و برای ارسال سیگنال به نقاط خیلی دور بهترین گزینه محسوب میشوند.
بهره
سه عامل اصلی در انتخاب میزان بهرهٔ مورد نیاز دخیل اند:
- فاصلهای که سیگنال باید طی کند.
- موانعی که در راه سیگنال قرار دارد.
- تک تک کارت های وایرلس
این سه عامل باید پیش از اقدام برای خرید سیستم آنتن به خوبی مورد احتساب و بررسی قرار گیرد.
تداخل
تداخل برای سرویس های رادیویی همیشه یک مشکل بوده است. اگر هنگام گوش دادن به رادیو صداهای خش داری میشنوید، مسبب آن تداخل است. همین اتفاق برای ارتباطات بی سیم نیز میافتد. از جمله تجهیزاتی که باعث تداخل در امواج وایرلس میشوند عبارتند از دستگاههای مایکروویو، بعضی سیستمهای روشنایی ، سایر ارتباطات رادیویی ، پردازشگرهای پرسرعت کامپیوتر و … . قبل از اینکه انتظار برد خاصی از سیستم وایرلس خود داشته باشید باید این تجهیزات را از سر راه آن خارج کنید.
در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر یا برخورد با مشکلی در زمینهٔ آنتن های وایرلس با ما تماس بگیرید؛ متخصصان ما در آرمان تلکام شما را به بهترین نحو راهنمایی خواهند کرد.