• olt چیست؟

    یک OLT دارای دو عملکرد اصلی زیر است:

    • تبدیل سیگنال های استاندارد مورد استفاده توسط ارائه کننده سرویس FiOS به فرکانس و فریم استفاده شده توسط سیستم PON
    • هماهنگ سازی چندگانه بین دستگاه‌ تبدیل ONT، واقع در محل مشتریان

    همچنین دستگاهی است که، از یک سو توسط فیبر اطلاعات کاربران را دریافت و ارسال می‌کند و از سوی دیگر امکان ارتباط با شبکه گسترده‌تر را برای ارائه سرویس‌هایی مانند اینترنت فراهم می‌کند. ارتباط با شبکه نیز ممکن است از طریق یک لینک نوری پرسرعت باشد.

    این دستگاه در مرکز مخابرات نصب شده و Uplink های FE/GE/10GE و E1/STM-1 دارد که توسط آن ها پهنای باند دیتا و همچنین Voice را دریافت میکند.
    در قسمت Downlink پورت های xPON وجود دارد که به سمت مشترک می روند. ارتباط با شبکه نیز ممکن است از طریق یک لینک نوری پرسرعت باشد.

    کابلهای خروجیِ پورتهای آن‌ها نیز به داخل ODF وصل می گردند. ODF یا Optical Distribution Frame، کابینتی است که به منظور مدیریت بهتر کابل کشی استفاده می شود.

    مهمترین وظیفه‌ی OLT؛ برنامه ریزی و زمان بندی (Scheduling) ترافیک، کنترل ترافیک و تخصیص پهنای باند است. این دستگاه معمولا از یک پاور برق 48VDC استفاده می‌کند.

    OLT شامل موارد زیر می‌باشد:

    • یک واحد پردازش مرکزی CPU
    • کارت شبکه‌های نوری پسیو
    • ورودی کارت روتر (GWR)
    • ورودی کارت شبکه صوتی (VGW).

    که می‌تواند یک سیگنال داده را به کاربران در 1490 نانومتر (nm) انتقال دهد. این سیگنال می تواند به 128، ONT در محدوده بالای 20 کیلومتر با استفاده از اسپلیترهای فیبر نوری خدمات دهد.

    OLT

  • تانوما (تار نوری مخابرات ایران)، سرویس FTTB/H (FIBER TO THE BUILDING/HOME) به معنی “فیبرنوری تا ساختمان/خانه ” می باشد.

    فیبر نوری و مزایای آن :

    فناوری فیبر نوری، با پهنای باند بالا و متقارن (سرعت یکسان آپلود و دانلود اطلاعات) فرصتی استثنایی برای ارائه خدمات و کاربردهای جدید ایجاد کرده است. سرویس‌هایی که بر بستر این فناوری ارائه می‌شوند؛ می‌توانند کیفیت زندگی ما را به نحو چشمگیری ارتقاء داده و سود بیشتری نصیب شرکت‌های مخابراتی در راستای گسترش خدمات پایه کنند. سرعت تبادل داده در بستر فیبر نوری می‌تواند نامحدود باشد و همین باعث شده بهترین گزینه برای رفع نیازهای ارتباطی دهه‌های آینده (Future proof) باشد. فیبرنوری برخلاف مس در برابر پوسیدگی مقاوم بوده و توانایی انتقال داده در فاصله 60 کیلومتر و حتی بیش‌تر را بدون افت کیفیت دارد. از طرفی، می‌توان هزاران کابل نوری را بدون نگرانی از بروز اختلال امواج، در کنار هم نصب کرد.

    سرویس‌های قابل ‌ارائه به‌صورت هم‌ زمان بر بستر فیبر نوری

    • اینترنت فوق پرسرعت بدون اتلاف وقت برای دانلود فیلم و نرم‌افزار و استفاده از شبکه‌های اجتماعی و سرویس‌های OTT بدون وقفه

    • تلفن تصویری و ویدئو کنفرانس

    • سیاحت و زیارت از راه دور

    • آموزش و پزشکی از راه دور

    • بازی و خرید آنلاین

    • راه‌اندازی مطمئن کسب‌وکار خانگی

    • بانکداری و دولت الکترونیک

    • مشاهده و کنترل دوربین‌های مداربسته از راه دور

    • مشاهده برنامه‌های زنده یا آرشیو تلویزیونی(IPTV) باکیفیت HD و 4K

    • تماشای آنلاین فیلم و سریال‌های تلویزیونی(VOD) باکیفیت HD و 4K

    • کتاب و مطالب فرهنگی و هنری به‌صورت صوتی (AOD) و سایر سرویس‌های نسل آینده

    • اینترنت اشیا و کنترل

    تجهیزات برقی خانه یا محل کار از راه دور شامل
    تنظیم سیستم روشنایی
    تهویه مطبوع
    حس‌گرهای کنترلی ضد سرقت و حفاظت
    پرده و کرکره‌های هوشمند
    کنترل سیستم‌های اطفای حریق
    انجام تنظیمات تجهیزات آشپزخانه و ….

  • دراپ کابل ها و انواع آن :

    شبکه های ODN بخشهای محیطی مختلفی اعم از آتدور و ایندور را شامل می­شوند. با توجه به این تنوع محیطی و بسته به نیازهای گوناگون، کابلهای فیبر نوری متفاوتی باید در طول شبکه ODN استفاده شوند. دراپ کابل به عنوان بخش مهمی از شبکه FTTH ارتباط بین آخرین نقطه توزیع تا داخل منزل مشترک را برقرار می­کند.

    کابلهای دراپ به دو دسته­ی آتدور و ایندور تقسیم می­شوند.

    دراپ کابل های آتدور (Outdoor Drop Cables) :

    کابلهای دراپ آتدور می­توانند به سه شکل هوایی، کانالی و دفنی نصب شوند. با توجه به شرایطی که در محیطهای آتدور وجود دارد، معمولاً این کابلها تحمل فشار بالای 1000 نیوتن را دارند. کابلهای دراپ آتدور از لحاظ شکل و ساختار داخلی انواع مختلفی دارند. سه نوع رایج کابلهای دراپ آتدور به شرح زیر است:

    دراپ کابل Flat Type :

    کابلهای دراپ فلت یا مسطح همانگونه که از نامشان پیداست ظاهری نسبتاً مسطح دارند. و معمولاً از یک پوشش پلی اتیلنی تشکیل شده­ اند. در بالا و پایین داخلِ این پوشش دو سیم فلزی قرار دارند که استحکام لازم را به کابل میدهند. این کابلها معمولا یک یا دو کُر فیبر نوری را در بر می­گیرند، اما این تعداد ممکن است تا 12 کُر نیز بالا رود. شکل زیر سطح مقطع یک کابل دراپ فلت با دو فیبر نوری را نشان می­دهد.

    دراپ کابل فلت

    دراپ کابل هشتی شکل (Figure-8 Drop Cables) :

    کابلهای دراپ Figure-8 بیشتر برای نصب هوایی استفاده می­شوند. ولی به دلیل وجود یک سیم فولادی و محکم از انعطاف پذیری کمتری نسبت به کابلهای فلت برخوردارند. شباهت شکل ظاهری سطح مقطع آنها با عدد 8 ، این کابلها را به کابلهای دراپ هشتی شکل  (Figure-8) معروف کرده است.

    معمولاً تعداد فیبر نوری موجود در این نوع کابلها 2 الی 48 عدد می­باشد. تحمل فشار این کابلها حدود 6000 نیوتن است.

    8-Figure Drop Cable

     

    دراپ کابل هوایی هشتی شکل

     

     

    دراپ کابل دایره­ ای (Round Drop Cables) :

    این کابلها معمولاً از یک رشته فیبر تکی با قابلیت bend-insensitive (غیر حساس به خمش)  تشکیل می­شوند. همچنین توسط یک پوشش داخلی جهت استحکام و یک پوشش خارجی جهت محافظت در برابر فشار احاطه گردیده است. شکل زیر نمای سطح مقطع کابلهای دراپ دایره ای را نشان می­دهد:

    کابل دراپ دایره ای یا Round Type

     

    کابل دراپ دایره ای یا Round Type

     

    دراپ کابل های ایندور (Indoor Drop Cables) :

    درا کابل های ایندور جهت برقراری ارتباط بین نقطه ورودی ساختمان و داخل واحدهای ساختمان استفاده می­شوند. این کابلها را کابلهای دراپ ساختمانی (Building Drop Cables) نیز می­نامند. این کابلها به دلیل اینکه در معرض شرایط سختی همچون رطوبت، نور آفتاب، گرما و سرما قرار ندارند از استحکام کمتری نسبت به کابلهای آتدور برخوردارند. ولی دارای سهولت نصب و راه اندازی بیشتری هستند. کابلهای دراپ ایندور  به دسته های مختلف از جمله کابلهای رایزری، میکروداکت و کانکتوردار (Connectorized) تقسیم می­شوند.

    دراپ کابل رایزری (Riser Drop Cables) :

    دراپ کابل رایزری امکان توزیع کابل در کل ساختمان را فراهم می­کنند. این کابلها جهت اتصال نقطه ورودی فیبر اصلی در طبقه همکف به طبقات فوقانی استفاده می­شوند. ساختار دسته بندی فیبر نوری در این کابلها باعث می­شود خارج کردن یک رشته فیبر از درون آن با سهولت بیشتری انجام شود. تعداد کُر فیبر موجود در این کابلها از 8 تا 144 متغیر می­باشد. معمولاً در دسته های 4، 6 و یا 12 تایی با استاندارد G657A2 درون یک پوشش بیرونی قرار می­گیرند.

    کابل دراپ رایزری Riser Drop Cable

     

    دراپ کابل رایزری (Riser Drop Cable)

ورود/ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
رمز عبور خود را وارد نمایید
کد یکبار رمز خود را وارد کنید
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
لطفا کد یکبار رمز ارسال شده به ایمیل یا موبایل خود را وارد کنید
شما قبلا وارد شده اید